Get your own Digital Clock

New beginning

Blog ini sudah lama saye tidak mengunakan untuk mlepas kan apa yg saye dalam fikiran saya.....
selepas sye update blog yg terakhir iaitu pada thun lepas,semuanya berubah dan saye rasa bagai mimpi buruk,
kerana selepas update blog yg last,saye kehilangan kawan rapat saye..saye kehilangan tman hidup saye,,,
dan ketika itu,saye rasa semua hilang dan saye tak tahu arah tuju and rase kosong....,but saye tbahkan hati dan
harungi sgala halangan shinga la mjelang 2011...

yeahh 2011 dah bermula .... ia bgai kan suatu era bru bgi aku dah life aku..n thun ini lah mukin aku x kan lupa kan sampai bila2,thun 2011 bulan 1,aku dikelas kan di 4TG( kelas geografi ),n time ni aku tidak bercampun dgn siapa2 lagi...time tu kawan aku cuma sahtiya and haziq,kwan aku, time ni aku msih ble n x thu ape2...Masa berlalu,takan aku nak dok diam je kan,so aku bermula dgn kwan kelas aku tu,yeah aku kenal dorg but aku jrang berckp or bergaul dgn dorg..so now aku dah kenal and dah bleh bercampur dgn drg...cothnye faisal,shamirul,helmi,nazrool,haziq dan ramai gi....

Dalam masa yg sama..,aku dpat kawan bru jugak di kelas lain2,walau pun drg dri kelas yg pandai or yg up,but drg x sombong nak berkawan dgn aku..ha kawan yg aku maksud kan zulamri,khairi,ali fikri,fikri,daniel,firsaufir,najme,qayyum,faiz,and kwan lme aku syukri....and ramai lagi kalau nak di citekan mmg x ingat laa aku....and suatu hari ade cikgu pelatih bru masok,nme die aen nadia..time tu aku rase die cgu yg biase yg aku jumpe dan semple sbb aku x rapat sgt dgn die,Dia ajar kelas aku sabjuk sivik,aku dok dpan meja guru,so kalau ade ape2 die tnye aku..and mkin kerap die msok kelas aku,dan aku makin thu die seorg yg jiwa remaja dan snang untuk kite luah kan msalah kita dkat dia....setiap kali ade problm die cite kat aku,HARI selase,aku x ingat bpe hari bulan...time tu cgu nadia pgil aku n tnye,''awak bleh tolong sye jdi pngadil bola prinkat skolah nty kat pdg TMB kpar...aku on jee sbb week 2 mmg x de ape2 nak die buat,so aku folow la die gi pdang 2...n hari tu la kami dah bleh rapat cfriend... and mule la friendship aku dgn die...sampai sekarang die okey dgn aku,dan start berkenalan dgn die...and die boleh die buat kawan yg baik..selain itu,aku jugak dpat berkenalan dgn pljar form 6,yg aku angap sbagai kakak and abg aku,start aku kelan drg lbih rapat semasa camp pngawas 2011 at melaka,time tu aku dah kenal drg rpat dan aku dah anggap drg mcm kwan close aku...emma,niza,rohana,ain,masniza,john,husna,muiz,winda,michelle,huda,shima,sukyee dan ramai lagi.. camp tu buat aku nak jdi kan semua kwan2 kat camp jdi close friend aku dan camp thu dah bgi aku erti persahabatan...kerja sama, dan hormat-merhormati...camp ni di ada kan smasa bulan 3,2011 yg lalu,ha,,aku rindu suasana camp yg aku rase x boleh lupa walau pun ada bnyak lgi camp yg aku kena pergi,dan camp tu dah beri banyak pgalaman yg aku x pernak buat spanjang hidup aku..dan aku msih igat ape yg berlaku setiap saat,setiap mint and setiap jam...pegalaman yg terbaik bgi aku...

setelah sja aku balik dri camp,aku rasa sebak dan tidak mahu lupakannye,dan aku rasa sparti sesuatu yg aku perlu simpan sampai bile2,...dan sejak aku blik dri camp tu,aku mula rapat dengan kwan aku Norman,walau pun aku dah kenal die dri die form 1 n time tu aku form 2,tapi bur thun ni kami bff,emm aku rase happy sbb die msah igat aku walau pun dah x jumpa setahun....dan sampai skrang kmi close friend, masih di
bulan 3,and class aku ade bende nak buat,choral speaking pertangdingan yg kmi nanti-nantikan,akhirnye hari yg kmi tunggu dtg jua,byak skolah yg di pertangdingkan lbih dri 20 buah skolah x silap aku,kami semua dah rasa,takut and exsited,but hari tulah aku prtama kalai brujumpa adik anggkat aku Amalina..yeahh walau pun aku tak kenal dgn die,but aku ni jnis suke berkawan,so aku bgi la nme FB aku and sruh die add,but time tu kwan die yg mintak bukan die,xpelah,so skolah kami di panggli untuk membuat persembahan,dah naik atas pentak semue rase hilang sbb time tu aku rase nak buat yg terbaik je,bile bdk class aku dah start,aku rase terkejut sbb suara bduk2 kelas aku mmg kuat n aku x sangka,jdi smngat aku pun naik..so habis saja buat persembahan bdk kelas aku semua "fuhhhh" haha lega azap kmi,dan aku pun rasa lega,dah penat kami pun tgk lak persembahan bdk skolah lain,ade yg best ade yg tak,ha aku pun dah naik bosan,borak la dgn budak depan belakang..kbtulan blkang aku bdk skolah amalina haha...nsib aku laa =_='',pertdingan tamat,dan sekolah yg menang,skolah tggi klang,xpe lahh kami dah buat yg terbaik kan..and time nak balik aku x jumpe pun amalina,xpe lah xde rezeki la tu....kmi hppy dan sronok sbb dpat pgalaman yg ssh nak kmi rasekan..thanks cgu sbb bgi kami pluang...

wokey Now dah msok bulan 4,2011,bulan yg aku nty kan stiap tahun,sbb birthday aku jtuh pda 24,4..kbetulan sama dgn progm go green yg di ada kan at giant bukit tinggi klang,yeahh hari pling indah bgi aku ...hampir semua skolah dri sluruh klang trun mnyertai go green...hppy lak,sbb mcm drg smbut birthday aku hahaa..but just nak buat kesedaran org ramai yg go green ni pting sngt...skolah kmi mmg best die pnye sorakan..haha terbaik laaa...,lepas je dah abis walking round giant tu .. smue lega sbb dah pnat,berpeluh kot hahaa,,oh aku terjumpa plak dgn kwan2 Fb aku..haha dpat jugak tgk muke drg,and ramai tgur aku bur aku x kenal ...emm buat2 kelan je laaa...haha,and amalina,skalilagi aku jumpa die :) hppy dpt jumpa adik ksyg sye haha...borak2 jap lpas 2...geng sye pun ajak gi aeon bkt tggi,....time tu mmg sye terharu gi lee sbb drg smbut birthday sya dgn hppy...sra rasa ini lah birthday yg terbaik dlm hidup sye dah saya x kan lupa kan nya...sampai bila2..thanks kawan2,ALIF,EMMA,SHIMA,MUIZ,ZUL,SUKYEE,NORMAN,JOHN dan lain2 srry kaalu x sbt nme awak.....and sye rase syg dgn drg smue smpai bile2,kbetulan plak sye jumpe SYAZA my close friend tgah hangout dgn kwan2 die..haha hpy gak dpat jumpe die,tak thu laa knape,...oh dan hari isnin...ramai gak bgi saye hadiah thank korang..sye msih ada hadiah krg bgi tu.....simpan :),bulan 4 tinggalkan sya dgn 1000 memory....yg indah,(dan saya berdoa agar persahabatan kami x berpisah dan sye harap dapat mraikan lgi mcm ini)

bulan 5,2011....aku di beri thu ada camp yg ptot aku pergi,camp kat skolah jee..haha,but camp ini beri aku erti kerjasama antara kwan...yeah perbagai aktiviti yg di jalan kaann..but hari pertama dah rase best...sbb mlm ade opasi  BURUNG HANTU hahaa..yeaahhhh..yg best nye smue kat dewan..dan aku yg gi tutup lampu dewan.bile aku close lampu..semua menjerit hahaha ....ape laa..but mmg gelap laa,tpi nsib npak jalan sikt...ape lagi,ia brtmula.sparti main kereta api yg sgat pjang...tapi grop2 akan di trik org cgu untuk di ltak na di tempat snyi..dan bseorgngan,aku pula di tglakan di surau,di kaki lime surau ..but ramai gak la ug berhampiran aku...so x la tkut sgt...haha..akitiviti itu pun berakhir jam 2 pgi..mmg ngtok gile laaa dah laa kol 4 ade kiaimulai haha adoi ...terpakse laa tido..but xleh tido sbb pnas gile..haha,smbil 2 aku open la FB gune bleckberry ..fuhh hilang gak bosan...but msih xleh tido,kiaimulai dah nak msok jap gi..now dah kol 3 msih x leh tido..aku dgn pakse lelapkan mte jap..3mint jee lapas tu aku gi gosok gigi,cuci muke..pgi kat kemah,sdap nye tgk kwan2 aku tido..dlam hati aku ckp ''untung laaa'',...ustaz dah pgil...''oit3 bgun2 solat2! haha aku dah ting tong dahh....=_=,xpe gi lelah surau,tgk drg yg kat surau pun tido haha aku pun join la jap..time nak solat ni lah bru rase ngtok haha adoi..!!solat sunat pun bermula...yg pertama okey gi,ke dua okey,ke tiga okey...msok yg ke 4,5,6,7..... dah x than mate aku dah brat,kaki dah goyang,so tinggal nak jtoh je laa but aku tang jee laa....yg nsib nye,,ustaz tu bace surah yg teramat pjang,so 1 rokaat pun agak lambat..but xpee,sye bleh tahan..last2 abis gak aku ..bersyukur aku ape gi ambik pliang tido jap..pastu ade cramah laa..hadehh..xpe aku dgr je laa but mate dah tutp dahh haha..aku dah x than bgun blik kemah gi tido jap laa time tu dah kol 7 lebih dah..so ambik pluang yg ade laa,keluar msok surau haha ape la aku ni,suke2 je,but xpe xde org mrah hahaha..okey aktiviti di surau dahabis..now luar lak...mcm2 aktiviti smpai aku x ingt laa ape...yg aku igt pgi2 senam arobic haha lyan je la..dah dua hari aku kat skolh rindu lak nak blik...sabtu tu balon abis2 laa..mcm2 aktiviti haha..penat gak laaa,pda mlm tu di pgil mlm kebudayaan,so setiap grop kene buat persembahan,grom kmi dpat tajuk ''SESAT'' so apa yg kmi nak buat ,so kmibelakon je la yg kami sesat kat skolah ,komonye kmi ni pljar baru..hahah,mcm tu yg simple pun bleh mnang tau hahha jgn main2 haha mmg bestttt  ...now dah hri ketiga..hurry!! balik,time tu kat dewan kmi,ape gi gosip2 laa..psal hari kiaimilai tu,rupenye smue sme pgalaman hhahaha,ade yg psan trus hahaa mmg lwak bile dgr drg bcerite hahhaa yg pling best aku lyan akk ROHANA haha...sbb ting tong  pnye psal kmi ckp bde mgarot2 haha...ni lah akibatnye x tido n mandi hahha..yeahh time camp aku x pernah mandi,die sbb kan ade aktiviti kene main dgn lumpur kena lah mandi...hahaha jap jee..selesai je pnyampaian hadiah...ape gi bersurai laa..but sdih gak laa sbb pgalaman skali sumur hidup aku bercamp kat skolah....mmg bbest..lepas je campp ...

lepas je camp cuti dua mmgu..best sbb aku dpat bercuti n shopping kat pdang besar..naik KTM haha..pertamekali naik biase laa nak btak jap..fuuhh mmg besr and grabak die pjang gilee,aku suke ke kantin die sbb bleh relax..best,but jauh kene lintasi 2 or 3 grabak untuk sampai ke kantin =_= '' penat..and mmg cool gile cool kuan sbb hebat sbb sjuk..mmg gile sjuk..but mmg lme kat dlam trien tu..dari 8:30 mlm sampai ke pdang bsar kol 9 lbih Pagi...ni sbb die berhenti kat alor star lame sngat...but x pe dah sampai ape gi ..cri makn dulu laa kann.haha thu laa pdang besar tu smpadan dgn thailand..pgi2 je aku mkan mehun tomyam haha..mmg gilee..but sdap gakk...emm kene la cpt sbb trien kmi dtg kol 5 so cpt2 laa shopping..haha x beli ape pun..just beli baju ,beg,bde mkn skit 2 je haha,,,but mmg berbaloi laa yr la zon bebas cukai kann..dah puas shopping ape gi spat2 la balik ke KTM..tgu2...tgu2 ....tgu,sampai gak huh lme tol...dah naik trien...so rehat laa spuas2nye..sampau KL CENTREL tuka kee komuter lak ke port...dah naik komuter,smkin ramai..ye la wlaupun cuti skolah.but ade yg msih brkeje....dah sampai ke port..alhamdulilahh,(sbb dri KTM sampai ke komute esejuk gile mcm nak beku..dah smpai best gilee..hahaha so cuti pun dah abis....go laa skolah blik.. dann continued........

Reactions: 

0 Response to "New beginning"

Catat Ulasan